dimarts, d’octubre 31, 2006

Esquerra, l’únic vot útil catalanista i d’esquerres


Durant la campanya tots els partits intenten capitalitzar el vot útil. Alguns ho han intentat des de la por i les proclames apocalíptiques. CiU ho ha exemplificat a través del DVD i del discurs de salvadors de la pàtria. El PSC i ICV han fet un discurs de polítiques socials, com si aquestes fossin gratuïtes i no depenguessin de la nostra capacitat d’autogovern. Esquerra continua essent l’únic partit que fonamenta la construcció nacional de Catalunya en el fet de continuar impulsant un programa ambiciós en polítiques socials. Aquells que aixequen una sola bandera (social o nacional), haurien de plantejar-se la coherència del seu discurs i, per tant, la utilitat del seus vots.

Podem considerar nacionalistes (CiU) aquells que són valents a Catalunya però porucs a Madrid defensant els nostres interessos? Els mateixos que firmaren d’amagat a la Moncloa la retallada de l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya. Els mateixos que han aprovat la segona retallada: l’incompliment del nou Estatut als Pressupostos de l’Estat, renunciant als 1.000 milions d’euros que s’haurien d’invertir de més a Catalunya el 2007. Els mateixos que necessiten anar al notari per dir que no pactaran amb el PP. Perquè, de fet, són els promotors que Aznar es consolidés a la Moncloa.

Podem considerar d’esquerres i progressistes (PSC) aquells que avantposen els interessos d’Estat a la necessitat d’un millor finançament i de més polítiques socials pels seus conciutadans d’Hospitalet, Cornellà o Sant Boi ? Els mateixos que estan postposant la reforma d’un nou finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) fins el 2009 per tal que no interfereixi en el calendari electoral del PSOE. Els mateixos que han impulsat una reforma de l’IRPF que consolida el model fiscal del PP: deduccions per a la compra d’habitatge però CAP incentiu pel lloguer.

Podem considerar una alternativa (ICV) a qui ho aprova tot amb displicència o silencis còmplices per por a represàlies? Els mateixos que aprovaren el pacte Mas-ZP sobre l’Estatut sense ni tant sols haver-se llegit el text de l’acord. Els mateixos que han renunciat a diferenciar-se dels partits majoritaris per a no fer massa soroll. Perquè saben que el silenci és electoralment rendible, encara que no siguin coherents amb els seus principis.

Esquerra ha estat l’únic partit que ha estat un partit de govern en favor de la majoria, lluitant contra els interessos dels monopolis quan ha fet falta, apostant per una oficina antifrau que augmenti la transparència de la política catalana i plantant cara a Madrid sense considerar interessos partidistes.

Només hi ha un vot útil de debó. El vot a aquells que defensarem els interessos dels treballadors i treballadores d'aquest país i que ho farem sense tenir les mans lligades a res ni a ningú, perquè no depenem de ningú més que dels nostres militants, simpatitzants i votants. Esquerra és l'únic vot útil.

Salut, ètica i compromís!

5 Comments:

At 11:34 a. m., Anonymous Ferran said...

Quin independentista podria votar altra cosa? Qui que es digui d'esquerres podria votar altra cosa? VISCA LA TERRA, AMUNT L'ESQUERRA!!!!!!!!!

 
At 11:44 a. m., Blogger Dessmond said...

Avui és poc ètic demanar el vot, no creus?

 
At 11:52 a. m., Blogger Miquel Salip said...

Company dessmond,

considero que seria poc ètic si ho fes des de la web d'un partit o repartint propaganda electoral (com fa una hora feien els "Ciudadanos" segons ens ha explicat un treballador de l'Hospital Clínic). Però no considero poc ètic demanar el vot des del meu bloc personal, on hi expresso les meves opinions i desitjos i, ara mateix, no tinc cap desig més gran que aconseguir que la gent d'aquest país desperti i aposti pels únics que defensen allò que és nostre.

Salut!

 
At 2:22 p. m., Blogger Gerard Coca said...

Vendre el país com va fer CIU o organitzar els GAL com va fer el PSOE si que és poc ètic

 
At 6:15 p. m., Anonymous Marc said...

Friso per conèixer la teva opinió sobre l'Entesa o Tripartit II.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home