dijous, de novembre 30, 2006

L’autèntica matèria grisa.


Avui, tot llegint diversos retalls de premsa sobre la composició del govern, es va complint una expectativa que tenia i que, sincerament, esperava amb totes les meves forces. Es tracta de la composició interna dels departaments, de la designació d’algunes de les secretaries generals que s’han filtrat avui a la premsa (no n’aprendrem mai...).

A banda de disposar dels dos líders del partit, en Carod i en Puigcercós com a consellers del govern, i a banda també de la Carme Capdevila i en Josep Huguet; a grans trets van a parar als departaments del govern amb consellers designats per Esquerra persones de gran perfil polític com Carme Porta, secretària de la dona del partit i exdiputada al Parlament pel Baix Llobregat; Jaume Oliveras, secretari de política municipal, regidor a l’Ajuntament de Barcelona i Vicepresident de la Diputació; Teresa Aragonès, secretaria de formació i diputada pel Maresme, Oriol Amoròs, President d’Esquerra Barcelona i diputat...i una llarga llista de noms que, de ben segur, ho donaran tot per fer que aquest govern faci el que ha de fer, governar, i ho faci bé.

I és que es referma el què ja vaig comentar en el post sobre la constitució del Govern d’Entesa. Esquerra aposta per dotar els seus departaments amb l’autèntica matèria grisa del partit, per fer que això tiri com ho ha de fer, perquè el que volem fer és governar, és millorar les condicions de vida de la majoria, i això només s’aconsegueix si qui hi ha gestionant les polítiques públiques té clar quin projecte de País, a llarg termini, tenim. I la gent d’Esquerra, no en tingueu cap dubte, ho tenim clar.

La preocupació d’alguna gent podria venir en dir...i el partit què?Jo crec que no cal patir. Aquest partit, per sort, està dotat de grans quadres polítics que són capaços de fer rutllar la maquinaria interna sense problemes, com ja vénen fent des de fa anys. Persones com en Xavier Vendrell, en Josep Vall, la Pilar Albiol, l’Uriel Bertran, o la dona de la qual estic “enamorat” des que la vaig conéixer per la seva integritat com a persona, l’Anna Simó, entre d’altres, es mantindran al peu del canó per fer que el partit i el grup parlamentari no redueixin la seva velocitat ni un sol metre per segon, per afrontar els reptes que se’ns presenten en el futur més immediat: les eleccions municipals, garantir el creixement sostingut del partit, la incorporació de noves fornades de quadres, entre molts d’altres.

Per últim, i no per això menys important, les JERC escollirem aquest dissabte el que serà Secretari General de Joventut. Tot i que ja s’ha filtrat a alguns diaris, per respecte a l’estructura interna de l’organització no en parlaré en aquest post i esperaré a fer-ho més endavant, quan ja estiguem treballant, de forma més directe que mai, en les polítiques que afecten directament al jovent d’aquest País.

Amb tots aquests moviments hi ha una cosa que no se’ns escapa i que ens ha d’omplir d’orgull. Les JERC tornarem a tenir diputat al Parlament de Catalunya per segona legislatura consecutiva. En aquest cas serà en Pere Aragonès, el nostre Portaveu Nacional. Des d’aquí només voldria felicitar-lo i desitjar-li molta sort i ànims.

Salut, ètica i compromís.

4 Comments:

At 7:08 p. m., Anonymous saforenc said...

Potser no és el lloc per fer-ho, però m'ha semblat que avui era el teu aniversari, així que aprofito per felicitar-te.
FELICITATS!!!

 
At 9:26 p. m., Blogger Carles said...

Bones Miquel.
Completament d'acord amb aquest post. Només un apunt, crec que s'ha comés una injustícia amb l'Anna Simó, ja que a l'anterior legislatura havia fet molta i bona feina a Benestar i família. En la resta bastant content com ha resultat tot. La situació és bona per esquerra, i el que és més important, és boníssima per Catalunya. Els escéptics se n'acavaran adonant.

Per cert, felicitats també pel teu aniversari ;-).

Salut, ética i compromís!

 
At 4:21 a. m., Blogger Moisès Rial Medina said...

He actualitzat la teva ubicació a St.Boi de llobregat a la XARXA REPUBLICANA. Per enllaçar-hi: http://xarxarepublicana.blogspot.com

Salut i llibertats.

Moisès Rial
http://llibertats.blogspot.com

 
At 4:34 p. m., Anonymous Jo Mateixa said...

Miquel, mire't aquest enllaç, a veure si reconèixes a algú (l'he trobat de punyetera casualitat):

http://unquepassava.blogspot.com/

Petonets guapo!!!!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home